Новата поставена Богојавленска икона на фонтаната во “Стара црква”, ќе го осветли главниот Богојавленски настан во Прилеп

Сподели го ова:Новата поставена Богојавленска икона на фонтаната во “Стара црква”, ќе го осветли главниот Богојавленски настан во Прилеп. Имено, она што го забележа нашата информативна екипа во дворот на прилепскиот црковен храм св. Благовештение, е тоа што за разлика од минатата година, оваа година на црковната фонтана каде што ќе биде положен светиот крст има поставена нова Богојавленска икона, која ќе го осветли и симболично претстави главниот Богојавленски настан во Прилеп.

За многу години!Сподели го ова:

Слични објави