“Не е злато се што сјае”-ИЗМАМЕН ПРИЛЕПЧАНЕЦ КУПИЛ ЛАЖНО ЗЛАТО

Сподели го ова:
Приведено лице во Скопје за издржување на двегодишна затворска казна

Во текот на вчерашниот ден 28.03.2022, 69-годишен жител на Прилеп пријавил дека бил предмет на измама од страна на две машки лица. Случајот е пријавен вчера во ОВР Прилеп. Врз основа на изјавата на оштетеното лице, двете лица му понудиле злато за вкупно 1000 евра, при што оштетеното лице ја прифатило оваа понуда и го купило златото. Меѓутоа дека е измамен, дознава дури кога со купеното злато оди во златара, од каде што му кажуваат дека купените работи не се од злато. Од страна на надлежните се преземаат мерки за расчистување на случајот. Не е злато се што сјае-нели??Сподели го ова:

Слични објави