МПЦ АЛАРМИРА: Сите политички фактори да спречат учество на партија од Косово на изборите во Македонија

Сподели го ова:

Светиот Синод особено внимание и загриженост посвети и на политичките случувањата во нашава земја, поврзани со најавите за учество на партија од соседно Косово која би учествувала на следните парламентари избори. Синодот апелира до сите македонски политички фактори, од позицијата и од опозицијата како и до добронамерните албански партии, да сторат сѐ што е потребно за спречување на такви дејствија во македонската политичка сцена, се истакнува во нивното соопштение.Сподели го ова:

Слични објави