Комуналците засадауваа дрвја во паркот шума на Могилата

Сподели го ова:
Денеска, комуналците продлжија со засадување на дрвја на потегот позади споменикот Жена борец, во паркот шума на Могилата. Се засадија дрвја од видот црвен даб, јавор и бела бреза.Со оглед на тоа што поголемиот дел од дрвјата на Могилата застаруваат, потребно е нивно обновување, но и зголемување на зеленилото. За напролет, планирани се нови рекреативни и забавни содржини во овој парк, како и збогатување на хортикултурата.Сподели го ова:

Слични објави