Известување од Стара Црква-Прилеп

Сподели го ова:Прилепскиот црковен христијански храм св. Благовештение (Стара Црква-Прилеп) упатува известување до прилепските верници. Нивното известување Ви го прикажуваме во прилог: “АКАТИСТИТЕ КОН ПРЕСВЕТАТА МАЈКА НАША БОГОРОДИЦА, ВО НАШИОТ ХРАМ ЌЕ БИДАТ СЕКОЈ ПЕТОК ВО 16.00 ЧАСОТ, ВО ПРВИТЕ 5 СЕДМИЦИ ОД ВЕЛИКИОТ ВЕЛИГДЕНСКИ ПОСТ.НЕКА ПРЕСВЕТАТА БОГОРОДИЦА, ГИ ПРИМИ И ЗАСТАПУВА НАШИТЕ МОЛБИ И НАШИТЕ ПРИНОСИ (ПЕТТОЛЕБИЈА) КОН НЕЈЗИНИОТ СИН И СПАСИТЕЛ НАШ ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС”-се вели во известувањето од прилепскиот црковен христијански храм св. Благовештение (Стара Црква-Прилеп) кое е упатено до прилепските верници.Сподели го ова:

Слични објави