И во прилепската нас. Точила хуманитарна акција – “АКО ИМАШ ДОНЕСИ -АКО НЕМАШ ПОНЕСИ”

Сподели го ова:Се ближат новогодишните и божиќните празници, а додека некои дома имаат се и сешто, некои пак немаат ништо и постојано мислат што ќе јадат за време на овие празници. Како резултат на ова, пилјара во Гевгелија направи еден хуманитарен подег со кој им помага на оние луѓе, што не можат за време на празниците да си дозволат да купат храна.

Ден покасно, и прилепскиот маркет за овошје во нас. Точила “Fruit Market” ја поздрави оваа идеја од нивните колеги од Гевгелија, а воедно истата таква хуманитарна акција започнаа пред својот маркет за овошје во Прилеп.

“АКО ИМАШ ДОНЕСИ -АКО НЕМАШ ПОНЕСИ”!Сподели го ова:

Слични објави