|

ЏК Сеишин-Прилеп на Меѓународениот Турнир во џудо “Миоки Опен – 2023” освои 9 медали

Сподели го ова:На 25.11.2023 во Скопје се одржа Меѓународен Турнир во џудо “Миоки Опен – 2023”.
На овој Турнир ЏК Сеишин-Прилеп зеде учество со вкупно 15 натпреварувачи а освоени се 9 медали ( 2 златни и 7 бронзени).


Резултати поединечно:
1. Софија Ѓорѓиоска 1 во место
2. Матеја Николоска 1 во место
3. Јана Ангелески 3 то место
4. Арсениј Димески 3 то место
5. Теодора Илиоска 3 то место
6. Тамара Илиоска 3 то место
7. Немања Џагадуроски 3 то место
8. Марко Василески 3 то место
9. Никола Магдески 3 то место.
Одлично се изборија и Михаил Димоски, Борис Џагадуроски, Мила Здравеска, Марко Ацески, Благојче Мантароски и Дарио Нанески но не успеаја да изборат место на пиедесталот.
Во конкуренција помлади Пионерки ЏК Сеишин е прогласен за најуспешен клуб на натпреварот и добитник на ПЕХАР!!!!
Екипата ја предводеа тренерите Дејан Мицкоски, Марио Тошески и Бојан Синадиноски.Сподели го ова:

Слични објави