Димитров го пролонгира датумот за почеток на преговорите со ЕУ

Сподели го ова:


Никола Димитров-Вицепремиерот за европски прашања, вчера укажа дека фокусот за договор со Софија за надминување на разликите е во декември, меѓутоа самиот овој период бил краток, па како резултат на тоа не се исклучувало ситуацијата каде што јануари би бил како опција за датум за почеток на преговорите помеѓу ЕУ и нашава земја. Еве што точно изјави Димитров: “Иако преференцата е декември, од неколку главни градови во Европа слушам дека и јануари сепак останува како можност да се успее, што ни дава можеби малку повеќе време, иако мислам дека фокусот треба да ни биде на декември”, изјави Димитров за македонскиот нацинален медиум ТВ 24.

Сподели го ова:

Слични објави