Во “прилепски Параклис”, Дамјан Иваноски го извади светиот крст од осветените води

Сподели го ова:По повод големиот христијански празник Богојавление, прилепскиот црковен храм св. Кирил и Методиј, денеска имаше организирање осветување на водите во дворот на црквата, при што во водата беше положен светиот крст, а најсреќен од сите беше Дамјан Иваноски кој го извади крстот од штотуку осветените води во прилепски Параклис.

Имено, за сите кои влегоа во осветените води во црковниот двор, Претседателот на Советот Дејан Проданоски, им подари пригодни христијански подароци, карактеристични за овој светол ден.Сподели го ова:

Слични објави