ВНИМАВАЈТЕ ПО ПОЛИЊАТА: Во Прилеп, пет граѓани биле каснати од змии за само неколку недели

Сподели го ова:Високите температури и жешкото време, придонесе за зголемено излегување на змиите по полињата во прилепскиот регион, а како резултат на тоа, се регистрирани голем број на граѓани од прилепскиот регион кои биле каснати од змии.

Имено, во Прилеп вкупно пет граѓани биле каснати од змии за само неколку недели, меѓутоа исходот не бил фатален, меѓутоа дури три од петте случаеви, веднаш биле испратени во Скопје за понатамошно лекување на скопските клиники.Сподели го ова:

Слични објави