|

РАЈ ЗА ОЧИ: Трескавец – омиленото место на прилепчани

Сподели го ова:

Веќе е викенд, некои седат дома, некои се надвор од градот, а за оние похрабрите прилепчани, тука се планините и ридовите околу Прилеп и прилепско, при што искачувајќи се малку повисоко, граѓаните ќе можат да уживаат во свежиот планиски воздух.

Едно од тие убави места на планинските ридови и врвови, се разбира е и манастирот Трескавец, кој што на оние прилепчани кои овие денови ќе го посетат, ќе му овозможи убава, пријатна и опуштена глетка.

Затоа не седете дома, уживајте во природата дадена од Бог, и рационално искористете го Вашето слободно – драгоцено време.Сподели го ова:

Слични објави