| |

Предмети од музејската поставка на Тоше, утре ќе бидат изложени во ООУ Кире Гаврилоски – Јане

Сподели го ова:НА 1ви ЈУНИ СО ПОЧЕТОК ВО 13 ЧАСОТ, ВО СПОРТСКАТА САЛА НА ОСНОВНОТО УЧИЛИШТЕ „КИРЕ ГАВРИЛОСКИ – ЈАНЕ“ ВО ПРИЛЕП ЌЕ СЕ ОДРЖИ МУЗИЧКО – СЦЕНСКИ НАСТАН СО НАСЛОВ “ТОШЕ ЗА ОВОЈ СВЕТ“.

НА НАСТАНОТ ЌЕ БИДАТ ИЗЛОЖЕНИ И ПРОМОВИРАНИ ПРЕДМЕТИ ОД МУЗЕЈСКАТА ПОСТАВКА ОД СПОМЕН КУЌАТА НА ТОШЕ КОИ СЕ ПОВРЗАНИ СО ЗНАЧАЈНИ НАСТАНИ КОИ ОВАА ГОДИНА ИМААТ СВОЈ ЈУБУЛЕЈ. ЌЕ БИДЕ ИЗЛОЖЕНА РЕПЛИКАТА ОД ОБЛЕКАТА ЗА ЕВРОВИЗИСКИОТ НАСТАП ВО ИСТАНБУЛ, БЕЛАТА ГИТАРА “Fender jazz bass”, ЏИНС ОБЛЕКАТА ОД НЕГОВИОТ ПОСЛЕДЕН НАСТАП НА ЕМИСИЈАТА ВРТЕЛЕШКА И БРОЈНИ ФОТОГРАФИИ НА КАНВАС.

АУДИО И ВИДЕО ПРЕЗЕНТАЦИЈАТА ЌЕ ЈА РЕАЛИЗИРА КУСТОСОТ ВО НАЦИОНАЛНАТА УСТАНОВА СПОМЕН КУЌА НА ТОДОР ПРОЕСКИ – НАДИЦА НИКОЛОВСКА. УЧЕНИЧКИТЕ МАРИЈА АЛИНЧАНЕЦ, ИСИДОРА МИРЧЕСКА, ТАМАРА И САРА БЛАЖЕСКИ ПОД МЕНТОРСТВО НА ПРОФЕСОР СТЕВЧЕ КОЛЕСКИ, ЌЕ ИСПЕАТ ДЕЛ ОД БЕЗВРЕМЕНИТЕ ХИТОВИ НА ТОШЕ!Сподели го ова:

Слични објави