Од март минималната плата 18.000 денари, меѓутоа и тоа е малку за да се преживее месецот

Сподели го ова:
Од март, минималната плата се зголемува на 18.000 денари, а сето ова е очекувано-велат дел од граѓаните бидејќи буквално поскапи скоро се. Искрено, и 18.000 денари е малку за да се преживее месецот… “80.000 наши сограѓани, работници во различни индустрии, почнувајќи од мартовската плата ќе земаат најмалку 18.000 денари. Оваа сума, означува раст на нето платата на овие работници за околу 45 евра месечно. Ветивме и реализираме мерки кои директно го помагаат животниот стандард. Во исклучително кризна година, година на европски и светски кризи, остануваме фокусирани на финансиска поддршка на граѓаните”, истакна КовачевскиСподели го ова:

Слични објави