На “Урологија” е изваден камен со големина од 8 сантиметри од мочниот меур на пациент

Сподели го ова:Докторот Азим Муса од Универзитетската клиника за урологија „Мајка Тереза“, на својот Фејсбук профил сподели неколку фотографии од хируршката постапка за вадење на камен кој што замислете, наликува на големо јајце.

Станува збор за камен со големина од 8 сантиметри, кој е изваден од мочниот меур на повозрасен пациент во Македонија.Сподели го ова:

Слични објави