Медицински сестри се соочуваат со невреднување на трудот, притисоци и низа неправилности – истакнуваат од Комисијата за здравство на ВМРО-ДПМНЕ

Сподели го ова:Менаџерите на сите овие установи и надлежното Министерство за здаравство со мал прст не мрднаа да решат барем мал дел од проблемите, но наместо конкретни чекори за унапредување на нивниот статус вршат притисоци и мобинг врз овој кадар кој долги години инвестирал во својата надградба.

Неисплата по соодветен коефициент, непризнавање на високото образование, принудени се да работат и како болничари, и како администратори се само помал дел од легитимните барања на медицинските сестри – истакнуваат од Комисијата за здравство на ВМРО-ДПМНЕ.Сподели го ова:

Слични објави