Е НЕ, ЌЕ МУ СЕ МИСЛИ: Уште една прилепчанка го пријави својот сопруг за семејно насилство

Сподели го ова:Физичкото насилство е форма на домашното насилство кое што се манифестира со употреба на физичка сила или пак директна закана дека истата сила ќе биде употребена. Семејното насилство најчесто опфаќа еден голем спектар на дејствија како што се удирање, туркање, кубење коса, напад со фрлање предмети кон жртвата, клоцање, нанесување повреди со оружје, како и други слични акти. Најтешка форма на физичкото насилство е кога тоа може да има и фатален исход – односно обид за убиство или убиство.

Во текот на вчерашниот ден на 22.08.2022 во ОВР-Прилеп, прилепчанка пријавила дека била физички нападната од страна на О.З. кој бил нејзин сопруг.

Веднаш после пријавувањето на сопругот од страна на 33-годишната прилепчанка, надлежните институции започнале со превземање на конкретни мерки за расчистување на случајот.Сподели го ова:

Слични објави