ЧУДО ВО ПРИЛЕП: Изгоре се, но не и и иконата од Господ Исус Христос, која била во објектот

Сподели го ова:


Ноќеска во ТППЕ Прилеп, е пријавено пожар на викендица – работилница во близина на Прилеп. Екипи од ТППЕ интервенираа на пожарот, при што пожарот за брзо време бил локализиран а потоа и целосно изгаснат.

Имено, од пламените јазици е изгорен – оштетен скоро цел инвертар, но не и и Иконата од Господ Исус Христос, која била во објектот. Од страна на ТППЕ-Прилеп, иконата е извадена надвор од опожарените делови на објектот.

Слава тебе господе!Сподели го ова:

Слични објави