|

72 години успешна работа на прилепскиот театар “Војдан Чернодрински” беа одбележани вчера вечерта со извонредната изведба на претставата “Да инспекторе….”

Сподели го ова:Цели 72 години успешна работа на прилепскиот театар “Војдан Чернодрински” беа одбележани вчера вечерта со извонредната изведба на претставата “Да инспекторе….”.Актерите беа расположени за роденденот на театарот. Публиката уживаше, и со аплауз ја честиташе годишнината на Театарот, за чиј долгогодишен опстој говореше Јасмина М.Станкоска, в.д.директор на НУЦК”Марко Цепенков”. Имено вечерва на репертоарот на прилепскиот театар е претставата „Глембаеви„ која што исто така е дел од одбележувањето на 72 години театар „Војдан Чернодрински“. Оваа претстава започнува вечерва во 19.30 ч.Сподели го ова:

Слични објави