Денеска регулаторната комисија за енергетика ќе одлучува за новите цени на горивата

Сподели го ова:

Какви ќе бидат новите цени на горивата – ќе одлучи денеска Регулаторната комисија за енергетика. Меѓутоа, ако има повторно зголемување на истите, тогаш сето тоа повторно ќе предизвика нов зголемен револт кај граѓаните. Моментално, и покрај се, граѓаните плаќаат високи цени за гориво, речиси како никогаш до сега. Моменталните – актуелни цени на горивата се следни:

Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС–95 109,00 (денари за литар)
Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС–98 111,50 (денари за литар)
Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) -99,50 (денари за литар)
Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1)- 98,50 (денари за литар)
Мазут М-1 НС -54,640 (денари за килограм)

gas station fuel pump


Сподели го ова:

Слични објави