БИТОЛА: АСФАЛТИРАНИ УЛИЦИТЕ „БРЕГАЛНИЧКА“, „ШТИПСКА“, „БРАНИСЛАВ НУШИЌ“ И „ХРИСТО УЗУНОВ“

Сподели го ова:Со денешното асфалтирање на улицата „Брегалничка“, општина Битола, ја завршува реализацијата на проектот за рехабилитација на коловоз на оваа улица, во должина од 523 метри.

На крајот на минатата недела, завршено е асфалтирањето и на улиците „Штипска“, „Бранислав Нушиќ“ и „Христо Узунов“, со што локалната самоуправа, од почетокот на градежната сезона, ги заврши предвидените инфраструктурни активности на 9 улици, кои се дел од проектот на градоначалникот Тони Коњановски за „Реконструкција, рехабилитација и изградба на 23 улици во општина Битола“, кој ќе биде комплетно реализиран до крајот на оваа година.Сподели го ова:

Слични објави