Тесла руши рекорди!!!

Сподели го ова:


Компанијата Тесла во периодот од април до јуни на купувачите им продала вкупно 201.250 електрични автомобили, како што се Model Y, Model S, Model 3,  и Model X.Претходниот рекорд на оваа компанија е забележан во првиот квартал од 2021, кога биле испорачани вкупно 184.800 автомобили на струја.Илон Маск по повод новиот најдобар резултат, упати голем број на честитки кон своите вработени за ова големо достигнување. Во однос на автомобилите најмогу се произведени „Model Y“ и „Model 3“.

Сподели го ова:

Слични објави