Грција прави проблеми за дресот на македонската фудбалска репрезентација?!

Сподели го ова:


Грчкиот министер за спорт- Авгенакис, само неколку часа пред почетокот на Европското првенство, испратил писмо до претседателот на УЕФА Александер Чеферин, во вид на жалба. Жалбата се однесува на логото на ФФМ кое што се наоѓа на македонските дресови, а според грците ова било спротивно на Преспанскиот договор.

Вакво жалбено писмо, не изостана да испрати и Никос Дендиас – грчкиот министер за надворешни работи до неговиот колега од нашата земја.

Сподели го ова:

Слични објави