| | |

Аца Лукас за Ѕвездите на Гранд: Беше очигледно дека има местенки!!!

Сподели го ова:


Овие денови се поактуелна е книгата на Аца Лукас „Ово сам ја“ книга која што со денови ја потресува балканската јавност. Еве што изјавува Лукас за музичкото натпреварување во Ѕвездите на Гранд:

„Лажното чувство за големи ги тера повеќето луѓе на сцената да живеат во нереален свет. Сето ова ќе го објаснам со примерот на шоуто „Ѕвездите на Гранда“. Бев член на жирито до моментот кога не можев да ги издржам ароганцијата и незнаењето дадени од Бога членови на жирито, чие присуството на таа чесна работа е оправдано со фактот дека народот го сака тоа“ – потенцира Лукас во биографскиот документ.

Е сега се поставува прашањето, ако имало местенки во ова музичко натпреварување, тогаш се наметнува прашањето дали и некој од родителите од музичките кандидати на жирито им има понудено огромна сума на пари, за да жирито гласа за нивното дете. Меѓутоа сето ова се побива со она што го изјави Аца Лукас:

„Никој од родителите никогаш не ми понуди пари (тие знаат дека сум скап) затоа што сметаат дека сум непоткуплив. И покрај тоа, ме чекаа зад аголот пред да влезат во студиото. Не знам како другите членови на жирито реагираа. Мојата теорија е следната: искрени, тие не се согласуваат со понудените услови, полуискрените се согласуваат и не дозволуваат да помине неталентираниот кандидат, а нечесните се согласуваат и оставаат дилетантот да помине. Тешко е да се кријат затоа што сите во жирито, ако ништо друго, имаме уво…Во полуфиналето од мојата последна година во жирито, беше очигледно дека има местенки. Го напуштив снимањето на половина емисија, па тие ме убедија да се вратам. Се согласив на еден услов: да седам само, молчам и не гласам. Подоцна слушнав дека Брена му рекла на Саша да ме избрка, а тој и одговорил: „Како можам да го избркам кога е на чело?!… „Се нокаутирав: Останав и во финалето во жирито, но повторно само молчев и не гласав. Господа, доста е!“  – пишува  Аца Лукас.

Дали ова е само маркетинг трик кој што ќе предизивика поголема продажба на книгата од Аца Лукас, или сето ова е чиста вистина – останува да видиме.

Сподели го ова:

Слични објави