Уште денеска трае огласот за упис на нови ученици за следната 2021/2022 учебна година во Општинското Основно Музичко Училиште „Ордан Михајлоски – Оцка“ од Прилеп

Сподели го ова:


Фото: https://muzickoprilep.edu.mk/

Уште денеска трае огласот за упис на нови ученици за следната 2021/2022 учебна година во Општинското Основно Музичко Училиште „Ордан Михајлоски – Оцка“ од Прилеп. Уписот траеше од 14 мај па заклучно се до денес, па така да, ако сте ја пропуштиле оваа можност, тоа може да го направите уште денеска. Инакуовој четврток учениците заедно со своите наставници од Општинското Основно Музичко Училиште „Ордан Михајлоски – Оцка“ од Прилеп го одржаа традиционалниот “Годишен Концерт” кој започна во 19 часот. Оваа година концертот се одржа ONLINE, поради ситуацијата со Ковид пандемијата. Во годинешната програма учество зедоа наградените ученици од државните и меѓународните натпревари, како и нивните наставници. Па како резултат на богатата музичка програма, информативниот тим на stanica.mk го проследи овој прекрасен концерт и уживаше заедно со сите Вас, во се она што ни спремиле учениците , заедно со нивните веќе докажани наставници, како и Директорката на ова успешно музичко училиште.





Сподели го ова:

Слични објави