Живот без корона за прилепчани?!

Сподели го ова:




Живот без корона за прилепчани?! Како ќе изгледа сето тоа? Дали е можно? Сето ова се дел од прашањата кои што постојано си ги поставуваат прилепчани, како резултат на фактот што последнава недела бројот на ново заболени беше премногу мал.
Како резултат на сето тоа, чаршијата се враќа во живот, а можете да забележите дека дел од дуќаните во старата чаршија кои што беа целосно затворени, повторно се отвораат, трговците повторно ја влеваат својата надеж за нова заработка, додека пак прилепчани со нетрпение одат по прилепските дуќани да проверат што е ново донесено, што е во тренд…Меѓутоа сеуште има и дел од оние трговци-сопственици на бутици за облека во старата прилепска чаршија, кои се скептици дека короната целосно завршила, велат-самите тие се плашат повторно да вложат во купување на нова облека, бидејќи голем дел од облеката од пред-минатата година сеуште му е непродадена, и му стои во визбите по дома. Меѓутоа, како и да е, можеме да констатираме дека прилепчани доколку добро прошетаат низ старата прилепска чаршија, можат да најдат нови трен-парчина облека.





Сподели го ова:

Слични објави