Земјите од ЕУ повторно воведуваат ограничувања

Сподели го ова:
Земјите од ЕУ повторно воведуваат ограничувања како резултат на се поголемиот број на заразени од делта сојот на корона-вирусот. Ваквите ограничувања се сведени на употреба на издавање на пропусници за вакцинираните лица како и за граѓаните кои што прележале корона. Како резултат на ваквата ситуација голем дел од граѓаните од овие земји излегуваат на протест против заострување на епидемиолошките мерки. Кога станува збор за ограничувањата, во Австралија вкупно три држави воведоа ограничувања и карантин, се со цел за да биде спречено ширењето на делта сојот од корона вирусот.

Сподели го ова:

Слични објави