Вакцинирани 64,7 % од граѓаните во ЕУ

Сподели го ова:


Вакцинирани се 64,7% од граѓаните во ЕУ, кога станува збор за возрасната популација, при што Малта е земјата која што има највисока стапка на вакцинација и тоа цели 84%. Ова укажува дека од возрасните граѓани на Малта 84% примиле најмалку една доза од вакцината, додека пак во Бугарија оваа стапка изнесува 18,3%. Врз основа на податоците, ЕУ вакцинирала 64,7 отсто од возрасната популација против корона вирусот, при што на ваков начин ЕУ се доближува до целта поставена за вакцинација до крајот на јули.





Сподели го ова:

Слични објави