Украдени голем број на резултати од тестови за корона вирус

Сподели го ова:
Во Париз украдени се резултати од вкупно направени 1,4 милиони тестови за коронавирус, при што веднаш е  поднесена жалба до обвинителството. Ваквото соопштение е соопштено од страна на  Здравствената служба на париските болници. Претходно наведениот хакерски напад погоди област каде биле складирани лабораториски податоци за пренос до здравствените власти и фондовите за здравствено осигурување. Украдените резултати се резултати од Париски граѓани кои биле тестирани за коронавирус ова лето.

Сподели го ова:

Слични објави