СЗО: Веднаш да се отстранат лажните индиски вакцини – Ковишилд

Сподели го ова:


Светската здравствена организација објави дека самата таа идентификувала лажни индиски вакцини- Ковишилд наменети против Ковид-19, а воедно исто така побара самите тие да бидат веднаш отстранети. СЗО предупреди дека овие лажни вакцини претставуваат сериозен ризик за јавното здравје во глобални рамки, при што повика на итно нивно отстранување од пазарот. Имено,  властите во Африка и Индија заплениле повеќе лажни дози во периодот од јули до август ова година, а Индискиот институт за серум- производителот на вакцината-потврдил дека тие вакцини не се оригинални.

Сподели го ова:

Слични објави