Се засилува притисокот за вакцинирање против Ковид-19, а СЗО не е подготвена во оваа фаза да испорача дополнителни дози на вакцина за некои земји

Сподели го ова:


Последниве недели ширум светот се воведуваат построги мерки за невакцинирани луѓе, како резултат што повторно во светот одново секојдневно се појавуваат нови бројки на заразени. СЗО изразува секојдневно голема загриженост поради недостигот на вакцини за вакцинирање против Ковид 19 за одредени земји, меѓутоа сеуште повторува дека вакцинирањето претставува единственото оружје против оваа пандемија.Последната информација од СЗО е дека таа како светска организација не е подготвена во оваа фаза да препорача дополнителни дози на вакцина, а сето ова беше објавено на брифингот од страна на  главниот научник на СЗО-Сумија Сваминанатан-која што нагласи дека за ваквото прашање постојат етички и морални аспекти.

Сподели го ова:

Слични објави