Русија до ноември ќе постигне “имунитет на стадо” од Ковид 19

Сподели го ова:


Русија врз основа на нејзините прогнози планира да постигне 80% имунитет на стадо од Ковид-19, и тоа најкасно до месец ноември, а ваквата изјава и покрај релативно бавната стапка на вакцинација, ја соопшти вицепремиерката Татјана Голикова. Дали ова навистина ќе се оствари, останува да видиме.

Сподели го ова:

Слични објави