Пензијата на Меркел ќе биде околу 15.000 евра месечно

Сподели го ова:
Ангела Меркел- германската канцеларка се повлекува од политичкиот живот по парламентарните избори во септември на 67 годишна возраст, па врз основа на пресметката на Германското здружение на даночни обврзници таа ќе добива пензија од околу 15.000 евра. Станува збор за сума која што е добиена врз основа на нејзините месечни примања како плата по две основи -како член на федералниот парламент,  и како федерален министер и канцелар.Освен околу 15.000 евра месечно пензија, Меркел ќе има право и после пензијата да има и своја државна бесплатна официјална канцеларија, двајца асистенти, секретарка, возач и дактилограф.

Сподели го ова:

Слични објави