Најбогатиот човек на светот Џеф Безос, понудил да ги покрие трошоците на НАСА

Сподели го ова:


Џеф Безос, понудил да ги покрие сите трошоци на НАСА кои изнесуваат две милијарди долари, се со цел за да американската вселенска агенција го преиспита потпишувањето на договор лично со него, за изработка на возило за слетување на Месечината. Колку за потсетување, НАСА во април беше таа која што му го додели договорот на Илон Маск, односно на неговата компанија „SpaceX“.

Сподели го ова:

Слични објави