Многу лоши вести од СЗО – ќе имало нови видови корона

Сподели го ова:
Многу лоши вести од СЗО – ќе имало нови видови корона, и тоа многу повеќе од 24-те букви кои што ги има во самата грчка азбука, па како резултат на ова самите тие веќе измислиле нови имиња. Врз основа на ова можно е имињата на соѕвездијата да се користат како имиња на нови видови на ковид-19, доколку буквите од грчката азбука нема да бидат доволни.Сето ова го потврди и Марија ван Керхове  која што е технички директор на Светската здравствена организација. 

Сподели го ова:

Слични објави