КАТАСТРОФА!!! Масовното угинување на школки и други морски животни во Канада

Сподели го ова:


Минатата недела во Канада како резултат на големиот топлотен бран кој што ја зафати Британска Колумбија, предизвика масовното угинување на школки како и други останати морски животни на брегот на западна Канада. Гледано во глобала, тие не можат да преживеат ако температурите се над 38 степени. Инакум на 28 Јуни  температурите во Ванкувер надминаа 38 степени, меѓутоа на плажата овие температури биле многу повисоки.

 

Сподели го ова:

Слични објави