Започнува вакцинирањето на децата од 12 до 17 години кои се пријавиле за вакцинација

Сподели го ова:


Почнувајќи од утре 19.07.2021 година ќе започне вакцинирањето, односно имунизирањето на пријавените деца од 12 до 17 години за вакцинација со „Фајзер“. Станува збор за деца од претходно наведената возраст чии родители/старатели се пријавиле на сајтот vakcinacija.mk.  Пријавени се околу 1800 деца, кои што треба да се придржуваат на закажаниот термин

Сподели го ова:

Слични објави