За време на пожарот во Мариово се слушаа експлозии од стари експлозивни средства од Првата светска војна

Сподели го ова:
Како што информиравме пред 10-тина, овие летни горештини предизвикаа голем број на пожари ширум нашата земја. Еден од тие пожари е и пожарот кој што избувна во Скочивир-Мариово, при што истиот зафатил трева, а веднаш потоа се проширил низ селото. Како резултат на пожарот изгореа вкупно 15 напуштени-стари куќи. За време на овој пожар се слушнале експлозии од стари експлозивни средства, кои најверојатно се останати од Првата светска војна. Исто така пожар има и во атарот на селото Мусинци каде огнот навлегол во шумата, при што теренот е непристапен.

Сподели го ова:

Слични објави