За само 24 часа 1% од населението примило една доза од вакцината

Сподели го ова:


Повторно се соочуваме со ситуација каде што имаме рекорден број аплицирани дози во само еден ден. Еве во однос на ова, што истакна министерот за здравство: “Желбата на граѓаните за вакцинација многу охрабрува. За да му се вратиме на секојдневието кое сите го посакуваме треба колективен имунитет, а тоа значи што поголем број од населението да се вакцинира. Ве повикувам сите кои се уште се двоумите вакцините се безбедни и ефикасни и спречуваат тешка форма на болеста”-истакна министерот Филипче

Сподели го ова:

Слични објави