За само 12 часа попишани се 91.681 лица, 28.355 домаќинства и 37.404 станови

Сподели го ова:
За само 12 часа попишани се 91.681 лица, 28.355 домаќинства и 37.404 станови што претставува повеќе од успешен почеток на пописот. Меѓутоа дали вакви големи бројки ќе имаме речиси секој ден или пак не останува да видиме. Инаку пописот започна вчера утрото од 08 часот во вкупно 50 пописни региони. Станува збор за статистичка операција која што ќе трае се до 30 Септември оваа година, а исто така до овој временски период ќе трае и т.н. online попис на дијаспората. 

Сподели го ова:

Слични објави