Веќе од вторник-повторно високи летни температури

Сподели го ова:
Веќе од утре-од понеделник, ќе се соочиме со брз пораст на температурите, па како резултат на тоа се очекува веќе од вторник да се соочиме повторно со викоките летни температури, кои се очекува во најтоплите делови на земјава да достигнат и до 33 степени, додека пак во Прилеп, врз основа на прогнозите, се очекува максимиалните дневни температуди да достигнат дури и до 30 степени. Топлиот бран кој ќе ја зафати нашата земја ќе биде како резултат на значителната топла воздушна маса која доаѓа од југ, па како резултат на ова се очекува значителен раст на температурите. Ваквото време ќе се задржи во текот на целата работа недела, односно до сабота утрото, кога за време на следниот викенд се очекува повторно намалување на температурите.

Сподели го ова:

Слични објави