Вечерва пристигнуваат првите авганистанци во нашата земја

Сподели го ова:


Врз основа на официјалните информации со кои што располага “stanica.mk”, вечерва пристигнува првата група на авганистанци во нашата земја. Станува збор за цивили од Авганистан кои што вечерва треба да пристигнат на Скопскиот аеродром. Од страна на надлежните, постои уверување дека со прифаќањето на граѓаните од Авганистан не се прават никакви безбедносни и здравствени ризици.  Се очекува да пристигнат околу 149 граѓани од Авганистан, кои што според првичните-сеуште неофицијални информации ќе бидат сместени во Хотелот Белви.

Сподели го ова:

Слични објави