Вакцинален сертификат ќе биде задолжителен за влез на настани на затворено??

Сподели го ова:


Министерот за здравство Филипче, изјави дека ако на есен опфатот на вакцинирани граѓани во нашата земја  не е доволно голем, ќе бидат спроведени нови мерки,  а една од тие мерќи ќе биде и организирање на масовни настани. “Важноста на имунизација на населението е клучна за справување со пандемијата, затоа е важно граѓаните што поскоро да го сторат тоа”-нагласи Министерот Филипче

Сподели го ова:

Слични објави