stanica.mk во Крушево: ВО ГРАДОТ НА ТОШЕ ПРИСТИГНАА МАРАТОНЦИТЕ КОИ СЕКОЈА ГОДИНА ТРЧААТ ВО НЕГОВА ЧЕСТ

Сподели го ова:
Ултрамаратонците како и секоја година, така и денес 16 октомври, пристигнаа во Крушево на Гумење. Истите беа пречекани со Полско цвеќе-песната од Тоше, а веднаш потоа ултрамаратонците оддадоа почит на вечното почивалиште на Тодор Тоше Проески- кој пред се беше човек кој знаеше сите да ги обедини, а потоа пејач, музичар, уметник и хуманитарец. Во Хрватска во четвртокот пет ултрамаратонци околу 17 часот го започнаа симболичното истрчување на вкупно 15 километри од Нова Градишка, а уште 10 ултрамаратонци, го истрчаа маратонот до Гумење. Ултра Маратонците од страна на крушевчани и од обожавателите на Тоше беа пречекани со црвени рози. Професорот Пеце Христоски заедно со неговите ученици, отсвирија и отпеаа неколку песни во чест на Тоше, а воедно самите тие преку песна ги пречекаа маратонците кои пристигнаа во легендарното Крушево.

Сподели го ова:

Слични објави