Според Филипче можно e македонските државјани само да прават ПЦР – тест на граница

Сподели го ова:


Сите оние наши државјани кои што ќе бидат затекнати на нашите граници од почетокот на месец Септемвври-па понатаму, а не се вацинирани или пак самите тие немаат ПЦР – тест, според одлуката на Владата ќе мора да одат во седумдневна изолација. Меѓутоа врз основа на она најново што го кажа Филипче, ќе се размислува за тоа дали може тестови да се прават при влез во нашата држава-на самата граница, меѓутоа како што потенцираше министерот за здравство, за сето ова министерството ќе излезе со конкретен дополнителен став.

Сподели го ова:

Слични објави