| |

Сите во Крушево на скијање

Сподели го ова:


На изгрејсонце Крушево здогледано од подножјето на Баба Планина, блескоти како бисерче тукушто извадено од вода. Од најстари времиња Прилеп му бил единствената врска со светот. А од подножјето има уште пет до шест километри. Град меѓу повисоките во светот, највисок на Балканот.  Во Крушево, највисокиот град на Балканот, на Станич е формирана снежна покривка. Голем дел од предвидувањата на синоптичарите се остварија, при што сега во Крушево горе на Станич има одлични идеални услови за скијање, убаво планинско сонце и идеални услови за одличен одмор. Со други зборови, Крушево веќе ја има добиено преку снегот онаа препознатлива зимска убавина која што претставува главно туристичко оружје за привлекување на туристите. Ајде сите на Станич, скијачките терени во Крушево се прекрасни посебно за најмладите, меѓутоа овие скијачки терени ги користат и оние поискусни скијачи. Погледнете во прилог како изгледа магичното Крушево преку сликите кои ги направи нашиот пријател Зоран Пиловски од Fan Production.

Сподели го ова:

Слични објави