Сеуште гори во атарот на селата Ракле, Никодин и Топлица меѓутоа пожарот е со многу слаб интензитет

Сподели го ова:
Пожарот во атарот на прилепските села Никодин, Ракле и Топлица во Општина Прилеп, сеуште е на непристапен терен, меѓутоа овој пожар денеска е со многу слаб интензитет.Како што информира Вчкова: “Се работи за приземен пожар, каде гори лисната постилка и сува трева. Засега нема опасност од проширување или загрозување на населени места или објекти. Рано утрово на терен е испратена екипа од ЈП „Национални шуми“ од Прилеп за да се увиди каква е точно состојбата со овој пожар”.

Сподели го ова:

Слични објави