Селото Будинарци е безбедно!!!

Сподели го ова:
Во текот на ноќта пожарот имаше променливо темпо, сега е малку стивнат, од позицијата од која набљудувам пред мене гледам две точки на кои пламенот е сеуште активен и силен но во позадина на неколку места забележувам силна и густа чад.Селото Будинарци е безбедно.Околу 6.00 часот треба да започне интервенцијата на два македонски и два српски хеликоптери а во текот на денот и големиот противпожарен романски авион.Во борбата против пожарот ќе бидат вклучени и голем број пожарникари од овој регион како и пожарникарите од Словенија, Австрија и Бугарија. Покрај нив учествуваат и екипи на Национални шуми, припадници на Армијата и Полицијата, ДЗС, ЦУК и голем број на доброволци од локалното население.

Можно е да е слика од оган и надвор
Сподели го ова:

Слични објави