Романија испраќа авион кој има голем капацитет за гаснење на пожари

Сподели го ова:
Романија ќе испрати во нашата земја авион кој има голем капацитет за гаснење на пожари. Врз основа на барањето на нашата земја, романскиот министер за одбрана Николае Јонел Чука, позитивно одговори на барање за итна помош во справувањето со пожарите во нашата земја. Со ваквиот одговор станува збор за брза реакција и одлука на Романија, која донесе одлука да нè поддржи со авион за гаснење на пожари со поголем капацитет. За најнови информации следете не на “stanica.mk”, станицата каде што најбрзо пристигнуваат вистинските информации.

Сподели го ова:

Слични објави