Расте бројот на заболени – активни 955 ковид случаеви

Сподели го ова:
Бројката со Ковид заболените станува загрижувачка, при што пред еден месец активни беа само 130 случаеви во целата земја, а денес врз основа на официјалните податоци од министерството за здравство имаме 955 заболени, од кои најмногу се од Тетово и Скопје, односно 285 се од Тетово а 275 случаеви се од Скопје. Министерството за здравство преку соопштение соопшти дека заклучно со средата, се вакцинирале вкупно 519 106 граѓани, додека пак со две дози се имунизирани вкупно 409 186.  

Сподели го ова:

Слични објави