|

Прилепската гордост Пулексенија Јованоска на Олимписките игри го оствари својот сон

Сподели го ова:
Прилепската гордост Пулексенија Јованоска утринава настапуваше на Олимписките игри и го освои деветтото место, при што таа штотуку објави дека конечно  го остварила својот сон. На овогодинешните Олимписки игри Пулексенија Јованоска во Токио се натпреваруваше во дисциплината „кати“, во која место имаше само за  најдобрите каратистки од земјите ширум светот. Оваа прилепчанка претставува голема гордост не само за Прилеп, туку и за целата наша земја. Секоја чест за оваа наша прилепчанка, која што вложи голем труд сите овие години преку тренинзи, пот, повреди.. Тимот на “stanica.mk” испраќа огромни-искрени честитки до оваа наша прилепска гордост!

Сподели го ова:

Слични објави